604 165 409

rezervace, dotazy, objednávky

info@forhauscafe.cz

napište nám

Kdy máme otevřeno?

pondělí 07:30 - 19:00
úterý 07:30 - 19:00
středa 07:30 - 19:00
čtvrtek 07:30 - 19:00
pátek 07:30 - 21:00
sobota 09:00 - 21:00
 

Naše káva

FORHAUS – výběr kávových bobů, který pro Vás připravujeme s přesností na jeden gram

Perfektně vyvážený poměr zrn Robusta India Parchment Chickmagalur, Arabica India Plantation AA Little Flower Bababudangiri Screen 18 z nejstarší indické plantáže z hory Chandragiri, a Brasil Santos NY2 z regionu Sao Paula.

Indická promývaná robusta směsi dodává velmi kompaktní cremu. Santos je proslulý nižší aciditou a plným tělem s čokoládovými a lískooříškovými tóny. Káva nemá hořký dozvuk. Bababudangiri je jemná káva s ořechovým charakterem a s tóny hořké čokolády.

Všechny tři kávy mají velice nízkou kyselost, proto je můžeme pražit na krásný skořicový stupeň po prvním cracku.

Káva grafika
kava-forhaus

MUMBAI – nový výběr ve Forhaus nabídce

Napražili jsme po dlouhém testování v tajném poměru naši novou kávu, která je pro všechny milovníky hutné bohaté kávy s vyváženou chuti.

Namíchali zrna robusty India Parchment Chickmagalur, arabicu India Monsooned Malabar AA Aspinwal, která je i díky přípravě vymýváním na monzunových deštích, jednou z nejsladších káv světa a najdete tu i arabicu Santos Brazil NY2, kterou znáte už z naší kávy Forhaus. Káva má bohatou cremu a chuť po mandlích, nugátu a jemné čokoládě.

Kávová cesta kolem světa

Každý týden máme také připravenou speciálně vybranou 100% arabicu a také arabicu bez kofeinu

100% Arabica Ethiopia Sidamo

Tato káva pochází z původních etiopských odrůd. Kávové keře rostou v hustých lesích v nadmořské výšce okolo 2 300 m n.m. a jejich plantáže jsou přirozeně zavlažované horskými bystřinami. Kávové třešně jsou sbírány ručně a následně zpracovány mokrým procesem.

V této kávě, pokud je správně napražená na lehčí stupeň, je zachováno intenzivní aroma po sladkých grepech, karamelu a jasmínu. Má nasládlou podchuť. Tato arabica je velice vhodná na french press a ostatní alternativní přípravy.

etiopie-plantaz-zeny

100% Arabica Colombia Supremo Medellin decaffeinated

100% arabica z Kolumbie je určena všem, kteří si chtějí dopřát kávu kdykoliv během dne i noci. Neobsahuje více než 0,1 % kofeinu.

Zrna mají nejvyšší možnou kolumbijskou kvalitu. Pochází z hornatých svahů s nadmořskou výškou od 1500 do 2000 m n.m. Sbírá se ručně a následně je zpracována mokrou metodou.

Napražená kávová zrna mají lákavou vůni chleba, ořechů a pomerančovou sladkost s jemnou aciditou. Káva má vyvážený hedvábný dozvuk. Je vhodná na espresso.

100% Arabica Brazil Santos NY2, screen 19 fine cup

Kávová zrna z regionu Sao Paula v Brazílii. Tato oblast je známá tím, že kávové keře jsou zde díky klimatu velice odolné a zdravé. Káva zpracovaná tradiční africkou suchou cestou.

Velice známá a oblíbená odrůda kávy té nejvyšší jakosti. Chuť je na začátku příjemně sladová s tělem tmavé čokolády s dozvukem mléčně mandlové chuti bez hořkosti, sametově jemná. Tato káva prakticky nemá aciditu.

100% Arabica Brazil Natural Fazenda Pantano Yellow Bourbon

Tato káva pochází z Brazílie a je velice specifická tím, že zralé kávové třešně nejsou červené, jako u ostatních druhů, ale citrusově žluté. Plantáže této kávy jsou jedny z nejstarších v celé Brazílii a keře zde rostou v nadmořské výšce okolo 1 100 m n.m. Farma sponzoruje místní základní školu.

Zpracovává se tradiční suchou cestou. Chuť této kávy je příjemně oříšková, s lehkým tělem, sladkým dozvukem a jemnou vybalancovanou citrusovou kyselinkou.

100% Arabica India Plantation AA Little Flower Bababudan Giri screen 18

Před 400 lety cestoval mladý mnich Baba Budan do Mekky. Cestou zpět se zastavil někde v ulicích Jemenu a tam poznal černý sladký nápoj zvaný Qahwah. Nápoj mu tak zachutnal, že z Jemenu tajně převezl 7 zrn, které vysadil v horách Chikmaglur.

Káva je zpracována mokrou cestou. Její chuť je kořenitá s přívlastkem ovoce, čokolády a černého pepře. Má velmi mírnou kyselinku.

100% Arabica India Monsooned Malabar Aspinwall, screen 19 AA

Tuto kávu sklízejí farmáři ručně a nejdříve ji nechají projít tradičním suchým způsobem zpracování. Kávové třešně jsou poté převezeny do skladů a v době monzunů vystaveny asi na 7 až 8 týdnů působení monzunových dešťů. Následně procházejí poslední úpravou – leštěním a přebráním kvality.

Tato káva je poutavá zejména svou téměř nulovou aciditou. V chuti se pak prosazuje netypické koření, jako je hřebíček, muškátový ořech, pepř a kardamom. Tělo má sirupově sladké. V dozvuku je intenzivní oříšková, příjemně pálivá s dotekem čerstvě nasekaného dřeva.

Velice vhodná na espresso, má vyváženou plnou chuť.

100% Arabica Papua New Guinea PSX AX Grade European Preparatio Washed

Káva je pěstována organicky na východní polovině ostrova Nová Guinea. Představte si původní stará dřevěná koryta a bambusové vodovodní systémy. Papuánská káva je opravdu výborná a její kvalita se za poslední roky rapidně zvýšila. Je to zároveň jedna z našich nejvzácnějších odrůd, protože celosvětově se z ostrova Papua odesílá pouhých 60 000 kávových pytlů ročně. Zpracování mokrou metodou.

Kávovníky se pěstují v nadmořských výškách 1 300 až 1 800 m n. m. Arabica z Papui má jednu z nejsladších květinových vůní, které jsme u kávy poznali a chuťově je to také jeden z našich největších favoritů – střední tělo je příjemně nasládlé, téměř bez acidity, s lehounkou zemitostí a náznaky čokoládových tónů. Má výrazné aroma, také s nádechem čokolády či exotických květin. Skvěle se hodí pro espresso, kde tvoří krásnou tygrovanou cremu.

100% Arabica Brasil Pergamino Sul de Minas

Je vysoce komplexní, s lehkým nádechem šťavnatého ovoce a to bez známek hořkosti či kyselosti. Tato radostná chuť je bohatá na mléčnou čokoládu s máslově sametovým dozvukem. Jedna z nejsladších odrůd světa. V šálku očekávejte lehký nápoj s jemnou, světlou cremou. Přímo ideální pro ty, kteří mají rádi kávu s nízkým obsahem kofeinu.

Sul de Minas patří do skupiny nejkvalitnějších káv, které jsou v Brazílii pěstovány. Oblast Sul de Minas se nachází v jižní části Minas Gerais, který je z hlediska produkce kávy nejvýznamnějším brazilským spolkovým státem. Geograficky se Sul de Minas vyznačuje zejména hornatým povrchem (700 – 1200 m n.m.) a vlhkým podnebím.

Káva je produkována vetšinou malými farmami, přičemž pěstování kávy zde má dvěstěletou tradici. Kávové plody jsou sbírány ručně a pouze přibližně čtvrtina nejkvalitnějších zrnek z úrody je označena a vyvezena exportními společnostmi jako „pergamino“.

Během celého roku pracuje na plantážích okolo 20 tisíc zaměstnanců. V sezóně pak neuvěřitelných 180 tisíc. Kávová zrna se přenášejí na terasy, kde se asi dva týdny suší.

Přijďte si naši kávu vychutnat prvotřídně připravenou v jedné z mnoha podob přímo do naší kavárny.

Spěcháte a nemůžete u nás posedět? Nevadí… Naši kávu Vám dáme do eko kelímku a vezmete si ji s sebou.

V kavárně… S sebou do eko kelímku…. Domů balenou zrnkovou nebo mletou…

Chcete si naši kávu připravit v klidu domova? Nebo chcete potěšit také kolegy v kanceláři? Kupte si balenou námi praženou kávu v mleté či zrnkové podobě.